COMUNICAT DE LA #TAV_taulaDeLesArtsVisuals DAVANT LA SITUACIÓ DE LA RENOVACIÓ DE LA DIRECCIÓ DE L’IVAM

La Taula de les Arts Visuals (TAV) és una plataforma independent vinculada a l’art contemporani de la Comunitat Valenciana, creada amb el ferm propòsit de propiciar un diàleg entre les institucions culturals i la ciutadania i de millorar les polítiques vinculades a les Arts Visuals, tant en el seu funcionament (respectant les bones pràctiques) com en la seua promoció social.

Davant la notícia publicada el 21 de maig pels mitjans de comunicació de la no renovació en el seu càrrec del director de l‘IVAM, José Miguel García Cortés, notícia confirmada per responsables de la Conselleria de Cultura, manifestem el nostre compromís de funcionar com un Observatori de la Cultura i, per tant, de fer el seguiment de la situació actual. En aquest sentit, demanem conèixer la postura del Consell Rector de l’IVAM per a informar a la ciutadania sobre els esdeveniments que s’han produït.

Així mateix, realitzarem un seguiment del procés de concurs públic per a cobrir la plaça vacant, exigint el compliment de les bones pràctiques i tenint sempre en compte el compromís amb la igualtat de gènere.

En els últims anys hem aconseguit, fruit del treball del sector de les Arts Visuals i del moviment ciutadà, que es comencen a implementar les bones pràctiques en la gestió de les institucions culturals, enfront de les arbitrarietats polítiques que vam patir en un passat pròxim i que van ocasionar el descrèdit de la pròpia institució de l’IVAM.

Per això és necessari que la renovació de la direcció de l’IVAM es realitze per criteris de transparència, comptant amb els òrgans de govern de la Institució en aquest procés, per la qual cosa considerem necessari que el Consell Rector de l’IVAM es pronuncie sobre les decisions de futur de la mateixa, tant en la redacció de les bases per a la designació de director/a de l’IVAM com en la designació de la comissió d’experts i expertes que procedeixen a l’elecció, consensuant els noms que hauran de configurar-la.

  • AVVAC – Artistes Visuals d’Alacant, València i Castelló
  • AVCA – Associació Valenciana de Crítics d’Art
  • IAC – Instituto de Arte Contemporáneo (Comunidad Valenciana/Murcia)
  • ANIAV – Asociación Nacional de Investigadores en Artes Visuales
  • LaVAC – Associació de Galeries d’Art Contemporani de la Com. Valenciana
  • MAV – Mujeres en las Artes Visuales (Alacant, Castelló i València)